Jongeren opgepakt voor beroven homo's

De Eindhovense politie heeft de laatste twee maanden acht jongens opgepakt die homo's onder bedreiging beroofden. Een van de jongens pikte de mannen op een homo-ontmoetingsplaats op en nam ze mee naar een rustige plek waar zijn vrienden hen opwachtten. Daar dwongen ze de mannen met honkbalknuppels hun geld en sieraden af te geven.

Het gaat om acht jongens tussen de 14 en 18 jaar van Marokkaanse en Somalische afkomst. Bij verhoor gaven ze aan homo's te haten, maar de politie denkt dat de jongens vooral uit gemak voor deze groep mannen koos, aldus een woordvoerder van de Eindhovense politie. Als de jongens uit homohaat handelden, zou er meer geweld zijn gebruikt, zegt de woordvoerder, maar het bleef tot nu toe veelal bij dreigen. ,,De mannen zijn alleen, op een afgelegen plek en hebben vaak geld en sieraden bij zich. Bovendien zijn het vaak getrouwde mannen die hun homoseksualiteit in het dagelijks leven verbergen. Die doen geen aangifte'', aldus de woordvoerder. Tot nu toe is er twee keer aangifte gedaan.

De jongens waren opgepakt voor een brommerroof waarbij een goed signalement van de verdachten kon worden gegeven. Na hun aanhouding vertelden de jongens zelf over hun wekelijkse berovingen van homo's.

De politiewoordvoerder noemt de manier waarop de jongens de bromfietsen stelen een andere aanwijzing voor hun gemakszucht. ,,Ze trekken mensen liever van hun brommer dan dat ze de geparkeerde bromfietsen moeten stelen zonder sleutel.''