`Helft producten uit de Giro betrof doping'

Ongeveer de helft van de driehonderd producten die tijdens de Ronde van Italië in beslag zijn genomen, staat op de verboden lijst. Dat maakte aanklager Luigi Boccioli gisteren bekend. Binnen enkele weken beginnen de verhoren van de verdachte renners en begeleiders. Volgens Boccioli worden 86 mensen verdacht van sportfraude en het overtreden van de dopingwet.

De Italiaanse wielerbond FCI heeft zaterdag het verbod op wielerwedstrijden opgeheven. De gedwongen pauze, die 18 juni begon, was ingelast naar aanleiding van het dopingschandaal in de Giro. Tijdens deze bezinningsperiode richtte de FCI een nieuwe ethische commissie op die nieuwe voorschriften tegen dopegebruik moet maken. Verder is besloten dat coureurs die wegens dopegebruik zijn gediskwalificeerd of door justitie zijn veroordeeld, komend seizoen niet voor de Italiaanse nationale ploeg mogen uitkomen.