Gezochte Palestijn opgeblazen

Een Palestijn die door de Israëlische veiligheidsdiensten werd gezocht wegens gebruik van geweld, is gisteren in een telefooncel in Nablus op de bezette Westelijke Jordaanoever opgeblazen. Volgens Yasser Arafats Fatah-organisatie, waartoe hij behoorde, is hij door Israël vermoord. De Palestijnen zeggen dat sinds het begin van de tweede intifadah, afgelopen september, ongeveer 30 gewapende activisten door Israël zijn vermoord. Het Israëlische veiligheidskabinet liet vorige week de deur open voor voortzetting van dergelijke liquidaties ondanks het huidige bestand. Een hoge Israëlische functionaris zei gisteren dat Arafat de Israëlische eis had genegeerd om tientallen extremisten op te pakken. Premier Ariel Sharon arriveerde gisteren in de VS, waar hij onder andere over bestendiging van het bestand gaat praten.