Geen uitlevering Saoediërs

Elf Saoediërs die donderdag door de Amerikaanse justitie in staat van beschuldiging zijn gesteld wegens betrokkenheid bij een aanslag in 1996 op een Amerikaanse militaire installatie in de Saoedische stad Dhahran, worden in Saoedi-Arabië berecht. De Saoedische minister van Binnenlandse Zaken, prins Nayef bin Abdelaziz, sloot zaterdag uit dat ze worden uitgeleverd. De elf zitten in Saoedi-Arabië in hechtenis. Drie aangeklaagden, twee Saoediërs en een Libanees, zijn voortvluchtig. Prins Nayef toonde zich in een vraaggesprek met de krant Al-Riad geïrriteerd dat de Saoedische autoriteiten niet door Washington waren geïnformeerd over de telasteleggingen. Hij zei ook over ,,geen enkele aanwijzing'' te beschikken dat Iran achter de aanslag zat, zoals Washington heeft verzekerd.