Briefwisseling Dutroux en tiener

De van meervoudige kindermoord en zedendelicten verdachte Belg Marc Dutroux correspondeert vanuit de gevangenis al jaren met een meisje uit Kraainem bij Brussel. ,,Ze was vijftien toen ze hem in 1997 is beginnen te schrijven. Ze was toen al smoorverliefd op hem'', aldus Jean-Denis Lejeune.

Lejeune, vader van het meisje Julie, wier dood met Dutroux in verband wordt gebracht, zei dit zaterdag in de Vlaamse krant De Morgen. Hij trof de brieven aan in Dutroux' justitiedossier dat hij in mag zien. Lejeune: ,,Ze schreven elkaar twee maal per week. Zij stuurde hem allerlei geschenken. Hij geeft haar ook allerlei opdrachten zoals bloemen gaan leggen op het graf van zijn grootmoeder. Dat doet zij dan ook allemaal.'' Volgens Lejeune is de moeder van het meisje op de hoogte van de relatie. ,,Zij maken ook plannen. Om te gaan samenwonen. `Ik zal op je wachten', schrijft zij. En hij dan, elke keer weer: `Ik ben het grote slachtoffer van deze zaak, mijn liefste.''' Jean-Denis Lejeune uit in De Morgen ook zware kritiek op het onderzoek van justitie, die hij ,,amateurisme'' verwijt.

Dutroux zit sinds 1996 vast. De zaak van de kindermoorden, ontvoeringen en zedendelicten komt mogelijk volgend jaar voor. Vorig jaar kreeg hij vijf jaar cel wegens gebruik van geweld tijdens zijn detentie en bij een kortstondige ontsnapping, die leidde tot het aftreden van twee ministers.