Barcelona mist Spaanse bekerfinale

Barcelona is gisteravond uitgeschakeld in het Spaanse bekertoernooi. Tegenstander Celta de Vigo had in het tweede duel van de halve finale genoeg aan een 1-1 gelijkspel. De eerste (uit)wedstrijd had Barcelona met 3-1 verloren.

Met de uitschakeling in het nationale bekertoernooi nam Barcelona roemloos afscheid van een turbulent voetbalseizoen. Vorige week plaatste de Catalaanse ploeg zich ternauwernood voor de voorronde van de Champions League. Barcelona eindigde in de Spaanse competitie op de teleurstellende vierde plaats, met een straatlengte achterstand op aartsrivaal Real Madrid.

Barcelona kwam in Nou Camp al snel op achterstand. Binnen een minuut maakte de Nederlandse internantional Kluivert gelijk. Zijn landgenoot Frank de Boer speelde zijn voorlopig laatste wedstrijd in het rood-blauwe clubtenue. Hij is wegens een te hoge nandrolonwaarde in zijn urine een jaar geschorst door de Europese voetbalbond UEFA. De Boer werd medio maart op gebruik van doping gecontroleerd na een UEFA-Cupduel tegen Celta de Vigo.

De Spaanse provincieclub Celta speelt komende zaterdag in Sevilla in de finale van de Copa del Rey tegen Real Zaragoza. Deze ploeg verloor zaterdag op eigen veld met 1-0 van Atlético Madrid, dat zijn thuiswedstrijd met 2-0 had verloren. Atlético, spelend in de Segunda Division, kwam door een treffer van Fagiani op voorsprong tegen Zaragoza, spelend in de Primera Division.

Het noodzakelijke tweede doelpunt (om een verlenging af te dwingen) bleef uit voor Atlético, dat slechts gedeeltelijk profiteerde van een numerieke meerderheid die vijf kwartier in beslag nam. Er vielen twee rode kaarten in Zaragoza. In de veertiende minuut werd Paco van de thuisploeg uit het veld gestuurd. In de slotfase mocht Correa van Atlético voortijdig naar de kleedkamer.

Hellas Verona heeft zich gehandhaafd in de hoogste afdeling van het Italiaanse clubvoetbal. In het tweede beslissingsduel om degradatie verloor Verona gisteren met 2-1 van Reggina. De eerste beslissingswedstrijd had Verona met 1-0 gewonnen. AS Napoli, een andere voormalige topclub, degradeerde wél uit de Serie A.