Van Heeswijk op dreef in Spanje, zege Vinokourov

Wielrenner Max van Heeswijk heeft gisteren de tweede etappe van de Ronde van Catalonië gewonnen. De 28-jarige Nederlander nam in de slotfase van de rit over 173 kilometer van Sabadell naar Blanes een kleine voorsprong op het peloton en gaf de sprinters het nakijken. De Spanjaard Serrano behield de leiding in het algemeen klassement. Van Heeswijk kon de 32ste zege uit zijn profloopbaan goed gebruiken. Hij verhuisde vorig jaar samen met ploegleider Patrick Lefevere van Mapei naar Domo-Farm Frites. Wegens ziekte heeft zijn nieuwe werkgever echter nog weinig plezier aan Van Heeswijk beleefd. Alexander Vinokoerov schreef gisteren de eerste bergetappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam. De renner uit Kazachstan was in de vierde rit van Baar naar Wildhaus te sterk voor Gilberto Simoni. Vinokoerov klom door zijn zege naar de tweede plaats in het algemeen klassement, op veertien seconden van leider Gianluca Bortolami.