Trein valt van brug in India: 54 doden

Bij een zwaar treinongeluk in het zuiden van India zijn gisteren zeker 54 mensen om het leven gekomen. Het dodental zal waarschijnlijk nog oplopen gezien de ernst van het ongeval, zo vrezen de autoriteiten.

Zes treinstellen vielen van een brug naar beneden en boorden zich in de oever van de rivier Kadalundi. Eén wagon viel in de rivierbedding. Ten tijde van het ongeval werd de regio geteisterd door zware regenval en windstoten. Door de slechte weersomstandigheden worden de reddingswerkzaamheden zwaar gehinderd.

Ten minste tweehonderd mensen zijn gewondgeraakt van wie de helft zwaar. Reddingsploegen gingen ook vannacht door met het zoeken naar slachtoffers in de verwrongen wagons.

Volgens een politiecommandant in de regio zijn de doden niet door verdrinking om het leven gekomen: ze overleefden de klap al niet. Hij verwachtte dat er slechts enkele lichamen uit de wrakstukken gehaald zullen worden, gezien de sterke stroming in de rivier.