Spanje vangt islamistische terrorist

De Spaanse politie heeft gisteren in Alicante Mohamed Bensakhria aangehouden, een van de meest gezochte islamitische terroristen. Dit heeft de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Mariano Rajoy, bekendgemaakt. De Meliani commandogroep van de Algerijn Bensakhria zou banden hebben met de beruchte Saudische terrorist Osama Bin Laden. Vlak voor de ontmanteling van het commando, dat in Duitsland zijn thuisbasis had, zou het commando een aanslag hebben voorbereid op de dom van Straatsburg. In de tijd dat Bensakhria in Duitsland woonde, kwam hij voornaam over, in Spanje zag hij eruit als geïmmigreerde arbeider. Hij had zijn uiterlijk totaal veranderd, zo maakte minister Rajoy bekend. Vele andere Algerijnse leden van de groep, die opleidingen voor aanslagen kregen in Afghanistan, zijn al eerder in Groot-Brittannië opgepakt. Bensakhria is aangehouden na speurwerk van Interpol en Amerikaanse geheime diensten.