Selectie Radio

O.V.T. Met een column van Jan Wolkers en het slot van een tweeluik over Jaap Penraat, de Amsterdamse industrieel ontwerper en architect die in de jaren vijftig naar Amerika emigreerde. Hij bleef er onbekend, tot zijn heldhaftig oorlogsverleden enkele jaren geleden in de kranten openbaar werd gemaakt. Radio 1, 10.04-12.07u.

Weekendcafé. Te gast Hans de Booy, zanger met schrijfambities. Riem de Wolff vertelt over een hedendaagse uitvoering van Blue Diamonds-hits door bekende popsterren. Radio 2, 16.00-18.00u.

Opium. Schrijver-journalist Ed van Eeden over J.D. Salinger, auteur van The catcher in the rye dat 50 jaar geleden verscheen. Van Eeden portretteert de excentrieke schrijver in zijn binnenkort te verschijnen boek De vanger gevangen. Melle Daamen, net benoemd tot directeur van de Amsterdamse Stadsschouwburg, bespreekt zijn favoriete kunstwerk. Radio 1, 19.00-20.00u.

Uit het nieuws. Frènk van der Linden in gesprek met Ella Vogelaar, voormalig vice-voorzitter van de FNV en sinds 15 september 2000 voorzitter van BOREA, de branche-organisatie van reïntegratie-bedrijven. Vogelaar gold de laatste jaren bij de FNV als de mogelijke opvolgster van Johan Stekelenburg, maar zij trad af nadat Lodewijk de Waal die post had gekregen. Radio 1, 20.00-21.00u.

Verum bonum pulchrum. Gesprek met hoogleraar oecumenica Anton Houtepen die het boek schreef Theologen op zoek naar God met twintig portretten over de volgens hem belangrijkste katholieke theologen uit de tweede helft van de afgelopen eeuw. Hij praat ook over de theologiebeoefening in en buiten de christelijke kerken. 747AM, 23.00-24.00u.

Nachtlicht. De nacht van Harry Potter. De schrijfster van de populaire Harry Potter-serie, J.K. Rowling, heeft op verzoek twee schoolboeken geschreven: Zwerkballen door de eeuwen heen en Fabeldieren en waar ze te vinden. Ivo Niehe, Robert ten Brink, Mathilde Santing en Jan Rot lezen fragmenten uit deze boeken voor. Ook de voorzitter van de Harry Potter-fanclub, Lia Reedijk, komt langs om over haar passie voor Potter te vertellen. De nacht van zondag op maandag, Radio 1 en 2, 01.00-06.00u.