NS-guerrilla

Het stukje van Frits Abrahams over guerrilla door het NS-personeel is ons uit het hart gegrepen (NRC Handelsblad, 19 juni). Ter illustratie een paar voorbeelden van de afgelopen twee dagen op het traject Haarlem-Amsterdam Amstel.

18 juni, trein 7.40 uur vanaf Haarlem richting Eindhoven, uitgevallen, mededeling wordt gedaan op het moment dat de vertraagde trein vanuit Dordrecht nog net te halen is.

18 juni, aankomst Amsterdam 7.57 uur. Aan de overzijde van het perron staat de trein richting Eindhoven.

Hiervan wordt geen mededeling in de trein gedaan, noch vernemen aankomende reizigers dat deze trein aan de overzijde van het perron gereed staat.

18 juni, trein vanaf Amsterdam-dam Amstel naar Haarlem, 8 minuten vertraging. Enige mededeling blijft uit.

19 juni, trein van 17.41uur vanaf Amsterdam-Centraal naar Haarlem vertrok met 11 minuten vertraging. Hij bleef onderweg driemaal stil staan waarbij eemaal werd meegedeeld dat een goederentrein op het spoor stilstond.

Dat waren de eerste 2 dagen van deze week. Ook vorige week was het herhaaldelijk hetzelfde liedje en files op het spoor richting Haarlem lijken de afgelopen weken eerder regel dan uitzondering te worden.Wij prijzen ons gelukkig dat ons reistraject zich beperkt tot Haarlem-Amsterdam Centraal en Haarlem-Amsterdam-Amstel. Voor veel mensen in het land moet het veel en veel erger zijn.