FETTINE CON FONTINA

Moderne Italiaanse vrouwen zijn geabonneerd op fettine, dungesneden kalfsbiefstukjes die ze snel om en om kunnen bakken als tweede gang van de middagmaaltijd. Ook al werken de meeste getrouwde vrouwen buiten de deur, ze eten toch heel vaak thuis en dan moet er snel gekookt worden. Pasta is snel klaar en deze kalfsbiefstukjes vergen niet meer dan 6 minuten in de pan.

Dit eenvoudige recept voor gebakken kalfsbiefstukjes kreeg ik van een Italiaanse en ik moet zeggen, het is inderdaad ottimo. Belangrijk is wel ook echt kalfsbiefstuk te gebruiken, een heerlijke geurige trostomaat te kopen en ook de hand te leggen op die nootachtig smakende Fontina, een Noord-Italiaanse kaas van koemelk die desnoods vervangen kan worden door Gruyère. In de tijd dat de pasta kookt, kunnen de voorbereidende werkzaamheden voor de kalfsbiefstukjes worden gedaan. Na de pasta, is het slechts een kwestie van hup in de pan met die fettine en even op het klokje kijken. Eet dit vleesgerechtje op zichzelf en niet naast een berg pasta, dat wil gewoon niet goed smaken. Bereiding: Haal de kalfsbiefstukjes door de griffige bloem zodat ze aan weerszijden dun zijn gepaneerd. Snijd uit het midden van de tomaat 4 pinkdikke plakken. Snijd de oregano pas fijn als het vlees in de pan ligt zodat het aroma van dit geurig kruid zoveel mogelijk bewaard blijft. Smelt de boter in de pan samen met de olie op hoog vuur. Zodra de boter niet meer schuimt worden de kalfsbiefstukjes in de pan gelegd. Bak ze om en om gedurende 5 minuten op halfhoog vuur en bestrooi ze tegen het einde van de baktijd met zout en versgemalen peper. Leg de plakken Fontina op de kalfsbiefstukjes, leg daarop de plakken tomaat en laat de kalfsbiefstukjes nog even op laag vuur doorgaren tot de kaas gesmolten is (een deksel op de pan versnelt het smelproces van de kaas). Strooi nog wat zout en peper op de tomaat en strooi er dan pas de oregano over.