UPC: geen geld voor wangedrag

Gaat UPC failliet? Beveiligingsbedrijf Randstad Bewaking vreesde het ergste. De onderneming had deze maand een kort geding aangespannen tegen de kabelonderneming omdat die weigerde een openstaande rekening te betalen van zo'n 380.000 gulden. Berichten in de media over de financiële positie van UPC, hadden bij het management van Randstad Bewaking de vrees versterkt dat zij naar het geld kon fluiten.

Uit de dagvaarding blijkt bovendien dat de vermogenspositie van het beveiligingsbedrijf zelf in `gevaar' zou komen als betaling zou uitblijven.

UPC wil wel even uitleggen waarom de rekening niet wordt betaald. ,,Zij hebben een wanprestatie geleverd. Toen dat bedrijf nog voor ons werkte als bewakingsdienst is er voor een half miljoen gulden gestolen uit onze kantoren'', legt een woordvoerder van UPC uit. ,,De politie heeft na die inbraken een aantal mensen aangehouden. Een van de verdachten was een werknemer van Randstad Bewaking. En dan verwachten ze zeker dat wij gaan betalen voor hun geleverde diensten. Wij hebben het contract opgezegd.''

Het kabelbedrijf hoeft de rekening niet te betalen, zo heeft de rechter gisteren bepaald.