Selectie Radio

Acda & De Munnik. In het kader van de Week van de Zomerhits een concert van Acda & De Munnik, samen met het Metropole-orkest. Ook te bekijken en beluisteren op www.radio2.nl. Radio 2, 21.30-23.00u.

Retour Rome. Radiomaakster Jelle Gunneweg reconstrueert samen met haar zuster de reis die hun moeder in 1957 naar Rome maakte. Destijds werd deze reis georganiseerd door de Katholieke Arbeidersjeugd. De zusters beleven aan de hand van hun moeders dagboekfragmenten de reis opnieuw. Radio 1, 0.02-0.45u.

Nachtvluchten. Na een muzikale reis om de wereld een gesprek met Joost Hiltermann van de Amerikaanse mensenrechten organisatie Human Rights Watch, die zich bezighoudt met kleine wapens als mijnen en clusterbommen. Van 5.00 tot 6.00 een gesprek met kinderboekenschrijfster Imme Dros. Radio 1, 3.00-7.00u.