Potterhoekje

Prijzengeld naar Comic Relief

JO ROWLING, DE schrijfster van de Potterboeken geeft het geld dat ze onlangs in Nederland won met de Hotze de Roos-prijs voor het populairste kinderboek in Nederland, aan Comic Relief, de organisatie die arme kinderen helpt. Rowling won 10.000 gulden met haar boek Harry Potter en de gevangene van Azkaban, dat door meer dan 40.000 Nederlandse kinderen als het beste boek van het afgelopen jaar werd uitgekozen. Het beeldje bij de prijs, Hielke en Sietse Klinkhamer in hun boot de Kameleon, wordt begin volgende maand door de Nederlandse Potter-uitgever naar de agent van Jo Rowling in Londen gebracht. De prijs is genoemd naar Hotze de Roos, die de Kameleon-boeken schreef, jarenlang de populairste kinderboekenreeks van Nederland.

Kleurplaten?

HEBBEN JULLIE OOK kleurplaten van Harry Potter? Zo ja, willen jullie die dan bij het Potterhoekje zetten?

(Eigen vraag van Lisa Jorritsma via www.nrc.nl/Potterhoekje)

ANTWOORD: Beste Lisa, nee wij hebben geen kleurplaten van Harry Potter, maar als je de bovenstaande Potter/Kameleon-tekening uitvergoot op een kopieerapparaat kun je die kleuren. Wie voor dinsdag 3 juli een leuk gekleurde Potter/Kameleontekening instuurt maakt kans op het winnen van de Nederlandse Zwerkbal door de Eeuwen heen. Zelf een mooie Pottertekening maken mag ook. Stuur aan ons nieuw adres hieronder.

Pottersnoep in de maak

ALS DE POTTERFILM in november uitkomt, zullen er niet alleen Potterkalenders, Potteragenda`s, Potterpoppetjes en wat niet al verschijnen, maar ook Pottersnoepjes. Met gras- of spruitjessmaak, kortom Smekkies In Alle Smaken, bekend uit de Potterboeken. Ook koeken met fratsen en droptoverstokken komen eraan: dat zeggen ze tenminste bij de snoepfabriek in Veghel waar ze Mars-repen maken. Die heeft een snoepcontract met de filmmaatschappij Warner Bros gesloten. Of het ze lukt zulke snoepjes te maken is nog de vraag. Een team van laboranten is nu bezig de uit te zoeken hoe ze die vreemde smaken moeten maken. Want snoepjes met tomaten- en toastsmaak werden nog nooit eerder gemaakt.

Nieuw adres

De redactie van de Kinderpagina verhuist morgen van de Paleisstraat naar de Herengracht in Amsterdam. Stuur daarom je Potternieuws aan:

Potterhoekje, Herengracht 545-549, 1017 BW, Amsterdam.

Zet je naam, leeftijd en adres op de brief.