Nederlandse junioren spelen gelijk op WK

De kansen van het Nederlands team onder 20 jaar om de tweede ronde te bereiken op het WK in Argentinië zijn danig geslonken. De ploeg van coach Van Gaal had moeten winnen van Ecuador, maar speelde met 1-1 gelijk. Nederland staat nu derde in groep E. Nederland leidde tot de 84ste minuut met 1-0, door een doelpunt van PSV'er Colin. Toen maakte Jorge Vargas voor Ecuador gelijk.

De eerste wedstrijd verloor Nederland van Costa Rica met 3-1. Costa Rica won zijn tweede wedstrijd ook, nu van Ethiopië met 3-1 en plaatste zich daardoor voor de tweede ronde. Aan de tweede ronde doen zestien van de 24 deelnemers mee: de eerste twee van de groep en de vier beste nummers drie. Nederland moet zondag winnen van Ethiopië, terwijl Costa Rica moet winnen van Ecuador dat tweede is met vier punten.