Eerste divisie op vrijdagavond

De CV Toto Divisie en SBS6 hebben zich akkoord verklaard met de vrijdag als nieuwe speeldag van de eerste divisie. De tv-zender kan de eerste divisieclubs op vrijdag een ,,leuk, stevig programma'' aanbieden. Volgens Lex Muller, hoofdredacteur van SBS6 Sport, is daarvoor op zaterdag geen ruimte.

Donderdag vergaderden de eerste divisie, SBS en de KNVB over het uitzenden van eerste divisie-wedstrijden in het nieuwe seizoen. SBS biedt de eerste divisie een programma op vrijdagavond, dat om 23.00 uur begint en tussen de 35 en 45 minuten zal duren. Afgelopen seizoen besloot SBS de uitzending van de eerste divisie op zaterdag flink in te krimpen.

SBS stelde twee voorwaarden voor de nieuwe speeldag. De eerste divisieclubs moeten massaal voor de vrijdag kiezen. Clubs die dat niet willen of niet kunnen wegens risiscowedstrijden kunnen uitwijken naar de zondag. Verder mag er slechts één wedstrijd in de eredivisie op vrijdag worden gespeeld, waarbij soms een uitzondering wordt gemaakt voor een tweede wedstrijd.