Cerfontaine dreigt Schiphol te verlaten

President-directeur G. Cerfontaine van Schiphol dreigt op te stappen als de privatisering van de luchthaven niet doorgaat. Dit zegt hij in een vraaggesprek met deze krant.

Minister Netelenbos van Verkeer stelde vorige week de behandeling van de nieuwe luchtvaartwet in de Tweede Kamer uit tot september. Daardoor is volgens Cerfontaine de kans toegenomen dat een besluit over de privatisering van de luchthaven een zaak wordt van een volgend kabinet. ,,Als dit dossier tussen de wielen komt en we afhankelijk zijn van een nieuw kabinet, is dat voor Schiphol dramatisch.'' In de nieuwe luchtvaartwet is de exploitatievergunning van Schiphol vastgelegd, een voorwaarde voor privatisering. Het besluit de luchthaven te verkopen nam de overheid drie jaar geleden. Half februari kondigde Netelenbos aan voor de zomer een eerste pakket van de 75 procent aandelen in de luchthaven te verkopen. In maart vroeg de Tweede Kamer om meer tijd.

VRAAGGESPREK: pagina 15

    • Esther Rosenberg