WINKELEN

Metamorfose

Bij programma's als Koffietijd en RTL Live is het al jaren een beproefde formule: de metamorfose. Mannen en vrouwen onderwerpen zich – geheel vrijwillig – aan een ingrijpende opknapbeurt. Hun haar wordt desgewenst geknipt, gekleurd en van een permanentje voorzien. Een visagiste analyseert hun gezichtsvorm, teint en karakter en kiest op basis daarvan een passende make-up. Wie niet met zijn hoofd op de televisie wil, kan sinds kort ook terecht in de Metamorfose Shop in Den Bosch. Weliswaar tegen niet geringe betaling, maar het resultaat is er dan ook naar. Een complete metamorfose kost, afhankelijk van wie hem uitvoert, tussen de 225 en 550 gulden. Topkapper Rob Peetoom en visagist Mari van de Ven, die de winkel samen beheren, worden tot het neusje van de metamorfosezalm gerekend.

*De Metamorfose Shop, Kerkstraat 75, Den Bosch. Tel. 073-6901236. www.robpeetoom.nl

Wereldmuziek

Kent u dat probleem? Je viert een feestje, wilt er live muziek bij, maar waar vind je in vredesnaam een band die niet de hele zaal overstemt, een sfeervol ensemble of een strijkje dat niet vals speelt? In Zutphen zit sinds kort De Speelman, makelaar in wereldmuziek, die uitkomst kan bieden bij dit soort vraagstukken. je kunt er muzikanten boeken voor een bruiloft, evenement, presentatie etc. Specialisatie: wereldmuziek. Denk aan folk, zigeunermuziek, flamenco, tango, cajun, Grieks, oud-Nederlandse liederen, Arabische en Ierse muziek. De Speelman werkt ook voor theaters, musea, scholen en tv-producenten. In de showroom van het bedrijf liggen folders en foto's van muziekgroepen en zijn cd's te beluisteren en video's te bekijken. De website biedt een overzicht van de te boeken gezelschappen.

*De Speelman, Lokenstraat 1, Zutphen. 0575-572999 en www.speelman.nl

De Verwondering

Sieraden en meubels. Die wat wonderlijke combinatie verkoopt De Verwondering, een winkeltje verstopt in een Maastrichtse straat achter Plein 1992. De vele kleurige kussens, kleden en kaarsenhouders geven de pijpela een Oosterse sfeer. Ook grotere objecten staan er uitgestald, zoals kasten, tafels en een hemelbed. Een lust voor kinderen, die zich ongestraft mogen neervlijen op de kussens van het hemelbed. Een lust ook voor moeders, die een ruime keuze hebben uit elegante, in Parijs gemaakte sieraden. Vooral de oorbellen – nostaligsche hangertjes in allerlei vormen en kleuren – zijn de moeite van een omweg waard.

*De Verwondering, Hoogbrugstraat 21, 6221 CN Maastricht. Inl 043-3211334. Fax 043-3218512. www.verwondering.nl

Diciasette

In de Herenstraat in Voorburg zit de modewinkel Diciasette, van Yolande Le Coultre en Monique Joshua. Het is een overzichtelijke ruime zaak, met voorin schoenen, laarzen, tassen (Mexx Utopie) en sieraden. Achterin de winkel wordt dameskleding verkocht van het merk Mexx. Wat in het oog springt zijn felroze rokken met bijpassende truitjes en T-shirts. Elke maand hangt er een nieuwe collectie in de maten 34 tot en met 44. De eigenaressen verzorgen ook de inkoop van Mexx, Utopie en Bruno Antognini voor winkels in heel Nederland.

*Diciasette, Herenstraat 17a, Voorburg. Inl 070-3693462. Ma 12u30-17u30. Di t/m vr 10-17u30. Za 10-17u.

Jeans Mountain

Ook in de Herenstraat, op nummer 113, zit Jeans Mountain. In deze winkel kunnen mannen zich van top tot teen kleden in vrijetijdskleding. Er worden spijkerbroeken verkocht van de merken Levi's, Wrangler, Bigstar en Dockers in alle maten (ook damesmaten). De prijs van de broeken ligt tussen de ƒ100 en ƒ200. Verder verkoopt Jeans Mountain mooie overhemden met lange en met korte mouwen, sportieve jacks, schoenen (type bergschoen), en sokken. Binnenkort ook boxershorts in de collectie.

*Jeans Mountain, Herenstraat 113, Voorburg. Di t/m za 9u30-18u. Do 18-21u Inl 070-3691155 of www.jeansmountain.nl

Giorgetti

De Italiaanse meubelfabrikant Giorgetti heeft een nieuwe showroom in Den Haag geopend. Giorgetti, opgericht in 1898, heeft een lange traditie van goed ontworpen en traditioneel gemaakte meubelen. Bij de samenstelling van de collectie wordt gebruik gemaakt van beroemde architecten en ontwerpers. Massimo Scolari ontwierp voor de nieuwe collectie een bed, een serie bergmeubelen en een aantal stoelen, verfijnd gemaakt en elegant van materiaalgebruik. Al wat langer in het assortiment is de kloeke, maar subtiel vormgegeven tafel van Oostenrijkse stedebouwkundige en architect Leon Krier. Van zijn hand zijn ook stoelen, sofa's en salontafels. Nieuw is de adembenemend mooie serie interieuraccessoires van Chi Wing Lo: schalen, kandelaars en vazen gemaakt van massief walnoothout en afgewerkt met aluminium accenten. In de Haagse vestiging wordt een groot deel van de tijdloos klassieke collectie getoond in een zorgvuldig en geraffineerd ontworpen ruimte. Voor een bezoek aan de showroom, eigenlijk meer een studio, is een afspraak noodzakelijk.

*Giorgetti, Scheveningseweg 14 (tegenover het Vredespaleis), Den Haag. Inl. 070-3644342