Verlies Wessels

Peter Wessels is gisteren in de tweede ronde van het grastoernooi in Rosmalen uitgeschakeld door de talentvolle Spanjaard Tommy Robredo: 7-6 en 6-4. Daarmee kwam voor de 23-jarige Nederlander op teleurstellende wijze een voorlopig einde aan zijn opmars die hem begin deze week nog langs de Australïer Patrick Rafter leidde.

Wessels bekende na afloop dat hij zijn Spaanse opponent had onderschat. ,,Bewust of onbewust heb ik misschien toch wat te makkelijk over deze wedstrijd gedacht en heb ik mezelf te veel druk opgelegd. Hij is een jonge gravelspecialist die denk ik zijn eerste toernooi op gras speelt. Tegen Rafter had ik niets te verliezen, maar van hem moest ik winnen. Ik denk dat ik mij nog nooit zo teleurgesteld heb gevoeld'', zei Wessels.

Wessels wist in de eerste set nog wel een breek te forceren, maar kon deze marge niet vasthouden. In de tiebreak liep de Spanjaard, in de eerste ronde van Roland Garros te sterk voor Raemon Sluiter, snel uit naar 7-3. Door zijn haperende service en volleys kon Wessels ook in de tweede set niet overeind blijven. Wessels komt volgende week op Wimbledon in de eerste ronde uit tegen de Amerikaan Andre Agassi.

Robredo stuit in de kwartfinales van Rosmalen morgen op de Nederlander Sjeng Schalken, die gisteren ten koste van de Tsjech Tomas Zib (7-6 en 6-3) moeizaam de laatste acht haalde. Tegen Robredo krijgt Schalken, op dit moment nummer 28 van de wereld, de kans voor het eerst dit jaar de halve eindstrijd van een ATP-toernooi te bereiken.

Bij de vrouwen werd gisteren de enige Nederlandse deelneemster uitgeschakeld. De Joegoslavische Jelena Dokic was in de tweede ronde in twee sets veel te sterk voor Miriam Oremans: 6-2 en 6-2.

Tennisster Kristie Boogert heeft gisteren de derde ronde van het kwalificatietoernooi voor Wimbledon bereikt. De speelster won in haar tweede partij met 6-3 en 6-2 van de Britse Cristelle Grier. Boogert moet nog een wedstrijd winnen om in het hoofdtoernooi te komen.