Super-stroom

Supermarkten bereiden zich voor om stroom te gaan verkopen (NRC Handelsblad, 16 juni). Als dat doorgaat, wordt de consument voor de mal gehouden, want wij gaan dan met grote stappen terug in de tijd.

Wanneer het lang geleden tegen de avond tijd werd om te gaan koken, vroeg mijn moeder mij wel eens nog gauw voor sluitingstijd bij de kruidenier om de hoek gaspenningen te kopen omdat er geen gas was in de keuken.

De penningen werden in de gasmeter gedaan en er kon gekookt worden.

Bij de parlementsverkiezingen van volgend jaar moeten wij onze politieke overtuigingen indien nodig maar even opzijzetten en stemmen op een partij die het privatiseren van nutsbedrijven zonder voorbehoud afwijst en de nationalisatie van dergelijke al min of meer voltooide privatiseringen nastreeft.

    • C.A. Scharten