Selectie Films

Memento

Virtuoos Hollywooddebuut van de jonge Engelse regisseur Christopher Nolan vertelt achterstevoren hoe een man die zijn kortetermijngeheugen kwijt is (Guy Pearce) tot een in de openingsscène gepleegde moord gekomen is. Mooie, maar kille film speelt met de conventies van het genre van de film noir en roept vragen op over wat identiteit is, als je jezelf niet eens kunt vertrouwen. In meer dan 15 theaters.

Spy Kids

Omdat regisseur Robert Rodriguez (From Dusk till Dawn) eens een film wilde maken waar zijn kinderen naar toe kunnen, bedacht hij een spionagefantasie in de trant van James Bond, waarin een jeugdige broer en zus niet alleen de wereld van de ondergang redden, maar ook hun beide ouders, spionnen in ruste. Wervelende montage, sterke humor en innemend amusement voor alle leeftijden. De originele versie is te prefereren boven de Nederlandse nasynchronisatie. Nederlandse versie in 100, originele in 35 theaters.

En verder

The Circle Amsterdam: Filmmuseum. Delft: Filmhuis Lumen. Zaandam: De Fabriek. Bergen: CineBergen; Crouching Tiger, Hidden Dragon in meer dan 10 theaters; The Goddess of 1967 Amsterdam: Rialto. Den Haag: Haags Filmhuis. Groningen: Poelestraat. Nijmegen: Cinemariënburg. Rotterdam: Lantaren/Venster. Utrecht: 't Hoogt. Wageningen: Molenstraattheater; Le goût des autres Amsterdam: Kriterion; The House of Mirth Amsterdam: Cinecenter, The Movies. Leiden: Kijkhuis Leiden. Nijmegen: Lux; In the Mood for Love Amersfoort: De Lieve Vrouw. Haarlem: Filmschuur. Zevenaar: Filmhuis Zevenaar; Simon Magus Maastricht: Lumière; Snatch Amsterdam: The Movies; Sous le Sable in meer dan 12 theaters; Together (Tillsammans) in meer dan 12 theaters.