Irak meldt: 23 doden bij luchtaanval

In Talafar in Noord-Irak zijn gisteren 23 mensen om het leven gekomen bij een explosie. De Iraakse regering meldde dat de doden het resultaat waren van een Amerikaans-Britse luchtaanval op het veld waar de slachtoffers aan het voetballen waren, en sprak van een ,,nieuwe boosaardige misdaad''. Rusland echode de beschuldiging en eiste onmiddellijke beëindiging van de Amerikaans-Britse activiteit boven Irak. Maar Washington en Londen ontkenden categorisch dat hun vliegtuigen gisteren of eergisteren aanvallen hadden uitgevoerd. Volgens de Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, is de dood van de burgers veroorzaakt door een of twee slechtgerichte schoten van de Iraakse luchtdefensie. De explosie werd overigens het eerst gemeld door het Spaanse persbureau EFE, dat op basis van bronnen binnen het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken berichtte dat het ging om een Westerse vliegtuigbom uit de Golfoorlog in 1991.