Contract Zuiderent

De Nederlandse cricketer Bas Zuiderent heeft gisteren van de Engelse club Sussex een nieuw tweejarig contract aangeboden gekregen. Dit gebeurde juist op de dag dat het Nederlands cricketelftal via Barbados afreisde naar Toronto (Canada) voor het ICC Trophy tournooi, het WK voor B-landen. Zuiderent heeft voor die trip afgezegd omdat hij koos voor zijn toekomst in het Engelse countycricket bij Sussex.

De 24-jarige Nederlandse cricketer kreeg de nieuwe aanbieding op Trent Bridge waar hij met Sussex tegen Nottinghamshire speelt en op de eerste dag opnieuw veel indruk maakte met 73 runs. De enige Nederlander in het profcricket in Engeland valt de laatste weken bijna iedere wedstrijd op met goede scores. Sussex wil hem graag behouden en waardeerde zijn loyaliteit tegenover de club met een sterk verbeterde aanbieding.

,,Ik teken aanstaande maandag het contract wanneer we terug zijn op ons thuisveld in Hove. Het is een erg goed contract. Beter dan waar ik van had gedroomd. Ik ben ontzettend blij dat ze me graag willen houden. Zo langzamerhand hoor ik er echt bij'', reageerde Zuiderent.