Sponsor gevonden voor Ocean Warrior

Bous de Jong, de producent van Ocean Warrior, heeft vanmorgen op een persconferentie verklaard dat de financiering van de film rond is.

De Jong ontvangt zestig miljoen dollar van Coos Valley Entertainment, de filmtak van een voor humanitaire doelen opgezette Amerikaanse trust. Omdat Ocean Warrior over het leven van milieu-activist Paul Watson gaat, komt de film in aanmerking voor ondersteuning van de trust. De produktie van de duurste Nederlandse film ooit het budget bedraagt 135 miljoen gulden ligt sinds februari stil vanwege financieringsproblemen. Behalve De Jong streeft ook emissiehuis MPC Capital, gesteund door co-producent Pieter Kroonenburg, naar een doorstart van de film. Volgens De Jong heeft MPC vergeefs geprobeerd om het geld van Coos Valley Entertainment, dat aan hem was toegezegd, binnen te halen. Een bijeenkomst voor investeerders is gisteravond opnieuw geschorst en verplaatst naar 2 juli, nadat MPC voor de tweede maal had geprobeerd om met behulp van volmachten De Jong af te zetten als beherend vennoot.