Selectie Radio

Kunststof. Vanaf het Oerol festival op Terschelling met organisator Joop Mulder, regisseur Anke Boerstra en actrice Sacha Bulthuis. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van dichter en schrijver Paul Gellings in Zwolle en een kort verhaal van Arnon Grunberg uit New York, een gesprek met Kees 't Hart die voor het voetbaltijdschrift Hard Gras een jaar lang voetbalclub FC Heerenveen volgde. In het tweede uur bespreekt bioloog en schrijver Tijs Goldschmidt De aap en de sushimeester van primatoloog Frans de Waal. 747AM, 22.02-24.00u.

Knetterende letteren. Debat over de rechtzaak van schrijver Pieter Waterdrinker die in 1998 het boek Danslessen schreef en werd aangeklaagd wegens antisemitisme. Hij werd vorig jaar vrijgesproken, maar het OM ging in beroep. Verder Kees 't Hart en trainer Foppe de Haan over de club Heerenveen. Morgen, 747AM, 14.30-16.00u.