Grolsch bouwt wel

Bierbrouwer Grolsch mag alsnog een nieuwe brouwerij bouwen in Boekelo. Dat heeft de Raad van State, het hoogste bestuurlijke rechtscollege, beslist. Grolsch was in beroep gegaan tegen de uitspraak van de raad, tien maanden geleden, die de bouw van een brouwerij in strijd achtte met het bestemmingsplan. Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de bouw.

Voor Grolsch, dat van oudsher bier brouwt in Enschede en Groenlo, is de uitspraak een doorbraak. De plannen voor de nieuwe brouwerij, die de Enschedese en Groenlo'se brouwerijen moet vervangen, bestaan al ruim drie jaar. Vorig jaar is Grolsch bovendien zwaar getroffen door de vuurwerkexplosie in Enschede, die grote schade aanrichtte bij de brouwerij. De bouw kost ruim 300 miljoen gulden. De nieuwbouw in Boekelo, vlakbij Enschede, is een belangrijk onderdeel in de plannen van Grolsch om onafhankelijk te blijven.