GOOIEN MET VLIEGTUIGETEN

Tijdens een vlucht naar Londen las ik in een Engelse krant dat Peter Buck, de gitarist van rockgroep REM, voor de rechtbank zijn excuses had aangeboden.

Tijdens een vlucht met British Airways van Seattle naar Heathrow had hij, wellicht dronken, met bestek en yoghurt gegooid. Zielig voor het cabinepersoneel. Een op-en-neer-tje Amsterdam-Londen moet voor de stewardessen veel erger zijn dan een treinrondje om de kerk. Nauwelijks opgestegen begint het gezeul met de eet-en-drinkwagen. Passagiers vechten met het in plastic verpakte bestek dat je beter met je gebit kan losscheuren. De neiging om met het broodje van British Midland te gooien was groot. Deze mozzarella and tomato sub roll bestond uit: white roll (56 %) (Wheat Flour, Water, Semolina, Vegetable Oil, Hydrogenated Vegetable Oil, Salt, Yeast, Soya Flour, Invert Sugar Syrop, Whey Powder, Emulsifiers: E471, E472(e), E481, E322, Egg White Powder, Milk Protein, Flour Treatment Agents: E300, E920; Modified Potato Starch, Acidity Regulator: E339; Color: (E160(a); Preservative: E220), Mozzarella Cheese (19 %), Tomato (11 %), Mediterranean Sauce (5 %) (contains Modified Maize Starch, Preservative: E200), Lettuce (5 %), Butter. Het broodje was ,,suitable for vegetarians''. ,,We cannot guarantee that this product does not contain nuts and sesame.'' Lees in een vliegtuig ook de verpakking. Vandaag een paté van pruimtomaten en mozzarella. Zet een kleine cakevorm of een patépot klaar. Bedek bodem en zijkanten met een royaal stuk huishoudfolie tot over de randen. Snijd de tomaten in plakken van een halve centimeter. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Leg op de bodem van de pot een laag tomaatplakken dicht tegen elkaar aan. Bestooi de plakken met zout en versgemalen peper. Leg hierop een laag mozzarella die wordt besprenkeld met olijfolie en azijn. Leg hier een laagje basilicumblaadjes op. Ga door met het maken van lagen. De laatste laag bestaat uit tomaatplakjes. Dek de paté af. Leg er een plankje met een gewicht op. Zet de pot enkele uren in de koelkast. Til met behulp van de folie de paté uit de pot. Snijd dikke plakken en schep het vocht uit de pot. Geef het als sausje erbij.

    • Anne Scheepmaker