Te koop

Veilig achterin

Halfords beveiligingsclip voor kindergordel, die het voor kinderen nagenoeg onmogelijk maakt om de autogordel los te maken. Verkrijgbaar bij Halfords voor 17,95 gulden.

,,Het ene kind is handiger dan het andere kind en de een luistert ook beter dan de andere'', zegt B. Woudenberg, woordvoerder van 3VO, de samenwerkende verkeersveiligheidsorganisaties. ,,Sommige kinderen zijn inderdaad in staat om in een onbewaakt ogenblik de gordel los te krijgen en dat kan onveilige situaties opleveren. Zo'n clip kan daar dan ook zeker bij helpen.''

De beveiligingsclip die Halfords op de markt brengt is eigenlijk niet veel meer dan een plastic kap die de ontgrendelknop van een veiligheidsgordel afdekt. Terwijl de clip is bevestigd, is een ouder gemakkelijk in staat om de gordel zowel vast als los te maken.

,,Ik denk niet dat het heel veel voorkomt, maar wanneer je een erg handig kind hebt dan is een dergelijke clip denk ik zeer gewenst. Je kunt immers tijdens het autorijden niet altijd je kind in de gaten houden. Maar de echte veiligheid begint natuurlijk bij het volgens de normen vastmaken van het zitje, want daar ontbreekt het nog veel vaker aan'', zegt Woudenberg.

Onzichtbare containers

StoreMax 160, berging met roldeuren voor afvalcontainers. Vanaf begin juli volop verkrijgbaar in de winkel. Adviesprijs: 1.795 gulden. Meer informatie: Gaalimex b.v. tel. (071) 331 25 63.

Wie de containers voor normaal en GFT-afval niet het aankijken waard vindt, kan ze met StoreMax gemakkelijk aan het zicht onttrekken. Het zilvergrijze `minischuurtje' biedt ruimte aan twee containers die achter twee roldeuren worden verborgen.

Wanneer er twee kleinere containers van 120 liter in worden geplaatst, is er zelfs nog ruimte voor twee legplanken. Zodat ook het oud papier en glas een plek kunnen krijgen.

De StoreMax kan verder worden gebruikt voor het opbergen van een grasmaaier en bijbehorend tuingereedschap en eventueel een fiets.

Woonboek

Woonlogboek. Een boek dat rekening houdt met alle vragen rondom het kopen en onderhouden van een huis. Los verkrijgbaar of via makelaars. Prijs: 59,95 gulden (inclusief jaarabonnement op blad 't Huis, exclusief 8,95 gulden verzendkosten). Informatie: www.alivra.nl of tel: (0162) 406 050

Het kopen van een huis is al een hele onderneming, maar het organiseren van de administratie die bij het bezit van een eigen woning hoort, is ook al geen simpele klus. Het woonlogboek, dat door uitgeverij Alivra op de markt wordt gebracht, is daar een aardig hulpmiddel voor.

Het boek bevat naast allerlei handige telefoonnummers en informatie ook een stappenplan voor het kopen van een huis. In het logboekdeel kan verder het onderhoud aan het huis worden bijgehouden. Het boek wordt via 850 makelaars in heel Nederland verspreidt, maar is ook los verkrijgbaar bij de uitgeverij.

,,Natuurlijk is het handig om alles over je huis op één plek te hebben'', reageert Yda Geerts van de Vereniging Eigen Huis. ,,Maar bij zo'n logboek moet je dan wel de discipline hebben om het bij te houden, anders heeft het niet zoveel zin. Maar het idee is goed. Wij zijn als vereniging bezig om iets dergelijks op het internet te gaan doen.''

    • Renske Schriemer