Schietpartijen in hoofdstad: 2 doden

In Amsterdam hadden het afgelopen weekeinde drie schietpartijen plaats. Een 25-jarige Amsterdammer werd zaterdagavond in de Van Beuningenstraat doodgeschoten. De toedracht is volgens de politie nog onduidelijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een man doodgeschoten in De Pijp. Zaterdagmiddag raakte een man gewond bij een overval op een wasstraat in Amsterdam-Zuidoost. Hij werd in zijn been geschoten.

Door verkeersongevallen kwamen het afgelopen weekeinde in het hele land zeker zeven mensen. Een 44-jarige vrouw uit Arnhem overleed gisteren in Hoenderloo toen zij fietsend met haar 43-jarige echtgenoot en 8-jarig zoontje frontaal door een auto werd geschept. De echtgenoot en het kind zijn met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto, een 47-jarige automobiliste uit Brummen, kwam volgens de politie in een bocht op de andere weghelft en botste vervolgens tegen een boom. Ze is eveneens ernstig gewond.

Een 21-jarige man uit Utrecht kwam zondag om op rijksweg A12 nabij Bodegraven. De automobilist verloor volgens de politie rond middernacht door onbekende oorzaak de controle over zijn auto en sloeg over de kop.