Rechter geeft producent Ocean Warrior gelijk

Alle besluiten op de laatste bijeenkomst van particuliere investeerders in de film Ocean Warrior zijn door de rechter onrechtmatig verklaard. Daarmee is het aan de kant zetten van producent Bous de Jong teruggedraaid.

Emissiehuis MPC Capital, met wie De Jong is conflict is geraakt, had met behulp van volmachten van investeerders besloten om De Jong te vervangen voor een stichting die de door financieringsproblemen vastgelopen productie weer op gang zou moeten brengen. In een kort geding bepaalde de rechter afgelopen vrijdag dat de door MPC bijeengeroepen vergadering van 11 juni niet rechtsgeldig is, en de volmachten evenmin. De volmachten kunnen dan ook niet worden gebruikt op de investeerdersbijeenkomst die door De Jong, beherend vennoot van de CV Ocean Warrior, voor morgenavond is belegd.