Politiek geweld Bangladesh

Bij een bomaanslag op een partijbijeenkomst van de regerende Awami Liga van premier Sheikh Hasina Wajed in Bangladesh zijn afgelopen zaterdagavond ten minste 22 mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen raakten gewond.

Sheikh Hasina, die zelf niet aanwezig was, zei dat de aanslag het werk is van politieke opponenten die een sfeer van chaos willen scheppen in de aanloop naar de algemene verkiezingen die in oktober zullen worden gehouden.

De politie deelde gisteren mee drie verdachten van de aanslag te hebben aangehouden. Onder hen zijn een journalist die lid zou zijn van de rechtse Vrijheidspartij, en een aanhanger van de Bangladesh Nationalistische Partij (BNP), de grootste oppositiepartij. Gisteren werden ten zuiden van de hoofdstad Dhaka schoten afgevuurd op de auto van de leidster van de BNP, Khaleda Zia. Zij bleef ongedeerd.