`Nog geen besluit over Honeywell'

Een bestuurder van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft dit weekeinde tijdens de luchtvaartshow in Parijs de Europese concurrent Airbus ervan beschuldigd de voorgenomen overname van het Amerikaans Honeywell door General Electric te willen blokkeren. Dat werd meteen ontkend door functionarissen van Airbus. Eurocommissaris Mario Monti (Mededinging) noemde de kritiek vandaag ,,ongerechtvaardigd'' en wees erop dat er nog geen besluit is genomen. ,,Ik betreur de misinformatie van het publiek en de pogingen om er een politieke zaak van te maken. Het is een juridische en economische zaak, geen politieke'', zei Monti. De overname ter waarde van 41 miljard dollar (ruim 100 miljard gulden) is voorwaardelijk goedgekeurd door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. GE vindt de Europese Commissie te streng.