Selectie Radio

Vroege vogels. Aandacht voor de columnwedstrijd over landschapsbeheer in Nederland, het milieubeleidsplan voor de koe, de natuurkalender en de transportmogelijkheden per binnenschip. Radio 1, 8.08-10.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.m. PvdA-europarlementariër Max van den Berg die consumenten oproept niet bij Esso te tanken omdat het bedrijf lobbyde tegen het verdrag van Kyoto. Verder juridisch adviseur Paul Ruijs die advocaten net zo betrouwbaar noemt als autoverkopers. 747AM, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma over het vierde Nationaal Milieubeleidsplan, het voorjaarsoverleg van aanstaande maandag, de liberalisering van de elektriciteitsmarkt en de politieke toekomst van de VVD. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Onder meer een gesprek met thrillerspecialist Rinus Ferdinandusse. Radio 2, 16.02-18.00u.

Huibregtsen in gesprek. Mickey Huibregtsen praat met voorzitter van VNO-NCW Jacques Schraven over het poldermodel en het inkomen van Nederlandse topmanagers. Business Nieuws Radio, 16.00-17.00u.

Opium. De directeur van het Van Gogh Museum in Amsterdam John Leighton praat over Paul Signac, Van Goghs vriend over wie hij een overzichtstentoonstelling maakte. Winnaar van de Libris Literatuurprijs Tomas Lieske bespreekt zijn favoriete boek, muziek of gedicht. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Onder meer een gesprek met dichter, vertaler, archeoloog, classicus en essayist Jan Pieter Guépin over zijn laatste boek Niets is precies, een dialoog met echt bestaande personen over de zin van het leven. Radio 747AM, 23.02-24.00u.

Nachtlicht. Nacht van de poëzie naar aanleiding van Poetry International in Rotterdam. Met o.a. de Zuid-Afrikaanse dichter Imbongi Zolani Mkiva, de Amerikaan Robert Pinsky, Eva Gerlach en de Servische Miodrag Pavlovic. Radio 1, 1.04-6.00u.