NoordNed hangt boete boven hoofd

Vervoersbedrijf NoordNed hangt opnieuw een boete van de provincie Groningen boven het hoofd. Het bedrijf dat de treintrajecten in Groningen en Friesland exploiteert, moest gisteren tussen Winschoten en Nieuweschans bussen inzetten wegens een tekort aan materieel. Dertig van de in totaal 88 treinstellen van de maatschappij zijn defect.

Het is nog de vraag of de treinen op het traject maandag wel weer gewoon rijden. Volgens woordvoerster E. Krikke van NoordNed is het tekort aan materieel een gevolg van de grote drukte bij onderhoudsbedrijf NedTrain in Onnen. ,,Zij kunnen ons nog niet zeggen of de achterstand in reparaties maandag weggewerkt is'', zegt zij. Dit weekeinde rijden de treinen gewoon.

NoordNed zegt de schade en de extra kosten op NedTrain te verhalen. Hoe hoog die claim wordt is nog onduidelijk. NoordNed kreeg vorig jaar 350.000 gulden boete van Groningen opgelegd wegens het niet nakomen van het gegarandeerd aantal zitplaatsen in treinstellen.