Illegalen in trailer

Een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Ham heeft gistermorgen in Rotterdam acht illegalen aangetroffen in een trailer, die was beladen met twee afvalcontainers.

De chauffeur, die vanuit Almelo op weg was naar de afvalverwerking Rijnmond om de twee (nieuwe) containers af te leveren, zag bij het openen van de laadklep twee benen. De chauffeur sloot daarop de laadklep en huif en waarschuwde de politie. Toen deze de trailer openden, kwamen zes mannen en twee vrouwen, variërend in leeftijd van 14 tot 31 jaar, tevoorschijn. De acht zijn waarschijnlijk bij het beladen van de trailer of tijdens een tussenstop op een parkeerplaats in Woerden in de vrachtwagen gekropen. Gezien de verschillende nationaliteiten van de groep (China, India, Sri Lanka) houdt de politie Rotterdam Rijnmond er rekening mee dat het gaat om een georganiseerd transport, vermoedelijk naar Groot Brittanië. De politie gaat er echter vanuit dat de chauffeur van de trailer ,,volstrekt ter goede trouw'' is.

De acht illegalen zijn gisteren uitgebreid verhoord, maar hebben zich volgens de woordvoerder tot nu toe ,,niet erg verklaarderig'' betoond. De acht zitten op dit moment nog in de vreemdelingenbewaring.