Eis tegen Veron in paspoortzaak: 2 jaar schorsing

De aanklager van de Italiaanse voetbalbond heeft gisteren een schorsing van twee jaar geëist tegen Juan Veron. De Argentijnse middenvelder van Lazio Roma zou met een vals paspoort voor zijn club zijn uitgekomen. Ook tegen voorzitter Sergio Cragnotti van Lazio Roma en bestuursleden Nello Governato en Felice Pulici is een schorsing van twee jaar geëist. Lazio Roma hangt bovendien een boete van ruim drie miljoen gulden boven het hoofd. Veron is niet de eerste speler in Italïe die wegens gesjoemel met paspoorten dreigt te worden geschorst. Aanvaller Recoba van Internazionale hoorde eerder deze week ook een schorsing van twee jaar tegen zich eisen.

Italiaanse clubs mogen drie spelers opstellen die niet uit een EU-land komen. Diverse verenigingen worden ervan verdacht dat ze vooral Zuid-Amerikaanse spelers onder een vals paspoort hebben laten voetballen. Zo speelde Veron met een Italiaanse licentie bij Lazio Roma. Hij kreeg deze pas omdat zijn vader vroeger vanuit Italië zou zijn geëmigreerd naar Argentinië. De zaakwaarnemer van Veron kondigde donderdag aan dat de Argentijn voor een bedrag van 82,5 miljoen gulden naar Manchester United vertrekt. De Engelse kampioen ontkent de komst van de middenvelder. Ook Veron verklaarde gewoon bij Lazio Roma te willen blijven. ,,Ik hoef niet te vluchten, want ik ben onschuldig.''