A-Team

De nieuwe zender V8 brengt dagelijks van 18.40 uur tot 19.30 herhalingen van het A-Team, de meest succesvolle kinderactieserie uit de jaren '80. Dj Wipneus doet verslag van een diepgaand vraaggesprek met zijn collega Pim over het A-team .

W: Volg je de herhalingen van het A-Team op V8?

P: Nee, op dit moment heb ik wegens een tijdelijke verhuizing, wegens verbouwing, geen televisie en kan ik helaas niet kijken. Ik zou voor de curiositeit een aantal afleveringen nog wel eens terug willen zien, een fijne inspiratiebron voor onze show, maar de hele serie kan ik niet meer aan.

W: Vind je het terecht dat de serie zijn tiende herhaling beleeft?

P: Het A-Team was toch de moeder aller kinderactieseries, daarna kwamen nog series als Chips, Airwolf, Knight Rider en The Dukes of Hazard. Ik vond het zelf vroeger geweldig, maar of de huidige generatie net zo geniet als ik toen is maar de vraag. Een auto die dwars door wegwerkzaamheden heen rijdt is tegenwoordig helaas niet meer zo spectaculair.

W: Zie je ook raakvlakken met je huidige werk als je terugdenkt aan het A-Team?

P: Het begint al als we met het busje naar een optreden rijden en dan samen het podium opbouwen. Net als het A-Team altijd samen in in hun busje ergens naartoe rijden en van rare hulpmiddelen een prachtige tank of zo in elkaar knutselen. We pakken kleine dingen ook altijd groots aan en ook bij ons komt aan 't eind alles weer goed.

W: Wat maakt de A-Team-tune zo geschikt als openingstune van onze show?

P: In eerste instantie is het een gevoel van BOEM! daar zijn we, dat maakt iets los bij mensen, het is een mix van bravoure en het gevoel dat je samen de klus gaat klaren. Het is wat mij betreft een van de beste tv-tunes ooit gemaakt.

W: Ooit op single uitgebracht?

P: Ik heb singles van series als Dallas, Dynasty, St. Elsewhere, Cheers en De Fabriek maar de A-Team-tune mis ik nog. Ik kan 'm alleen van een verzamelplaat draaien. Ik heb het singletje nog nooit gezien.

W: Weet jij trouwens hoeveel afleveringen er zijn gemaakt van het A-Team?

P: Dat zijn er 90. Slechts 4 seizoenen heeft de serie gedraaid. Maar voor mijn gevoel was dat veel langer, het A-Team was er eigenlijk altijd.

W: Als er op dit moment een Nederlandse remake gemaakt zou worden en jij mocht de cast samenstellen, aan welke acteurs denk je dan?

P: Als ik puur op uiterlijk selecteer dan denk ik dat de rol van de grote leider Hannibal Smith gespeeld zou moeten worden door Aad van den Heuvel, de rol van Face zou gespeeld moeten worden door Ivo Niehe (standin: Tom Egbers), de rol van Murdoch is voor Def Rhymz – deze keuze is niet op uiterlijke kenmerken gebaseerd – en de rol van B.A. is de makkelijkste: dat kan niemand anders dan Anton Geesink zijn.

W:Ik vond het een zeer interessant gesprek.

P: Ik heb tot slot nog een kennersvraag voor alle lezers: hoe heet de commandant die het A-Team maar nooit te pakken krijgt?

Wipneus en Pim trekken door het land met een nostalgische meezing- en dansshow. Ze zijn kenners op het gebied van jeugdseries van vroeger.