Steun van Barcelona

Barcelona rekent erop dat Frank de Boer zondag beschikbaar is voor de beslissende competitiewedstrijd tegen Valencia, met als inzet een plaats in de voorronde van de Champions League. Directeur Parera: ,,De eventuele straf gaat pas in als de beroepszaak is afgehandeld. Het bestuur van de UEFA moet de sanctie officieel bekrachtigen. We gaan er derhalve van uit dat hij speelt.''

Parera wachtte De Boer gisteravond in Barcelona op het vliegveld op. Hij sprak berichten tegen dat de club de libero niet heeft bijgestaan in zijn strijd om eerherstel. ,,We vertrouwen hem volledig. Barcelona is een schone club. Sinds het begin hebben we aan zijn zijde gestaan. We onderhandelen zelfs met hem over een nieuw contract. Dat is onze plicht, want we zijn overtuigd van zijn onschuld.''

Ronald de Boer sprak over ,,een dwaling van het recht'', in een reactie op het vonnis voor zijn tweelingbroer. ,,Ik ben heel boos over de gang van zaken. Ik walg ervan. Ik hoop dat zijn naam snel wordt gezuiverd. Frank komt zeker terug. Hoe lang het ook gaat duren'', zei de speler van Glasgow Rangers gisteren.