Smaling leidt PCM Dagbladen

Bestuursvoorzitter Cees Smaling van PCM Uitgevers neemt met ingang van vandaag het directievoorzitterschap van Jan Greven van Landelijke Dagbladen (NRC Handelsblad, de Volkskrant, Algemeen Dagblad, Trouw en Het Parool) over. PCM Uitgevers heeft vanmiddag bekendgemaakt dat Smaling de taken van Greven waarneemt totdat een opvolger is gevonden. Greven heeft in overeenstemming met de directie van PCM Uitgevers besloten gebruik te maken van de VUT-regeling. Hij zal in de tussenliggende periode een beperkt aantal taken binnen het concern blijven vervullen. PCM Uitgevers zit midden in een discussie over een nieuw meerjarenplan. Dit onderzoek moet het bedrijf nieuwe richting geven. Een aantal pogingen om de basis van de bedrijfsvoering van PCM te verbreden, onder meer met de aankoop van boekenuitgeverij Malmberg, heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.