Ramsj

Patrick Waddington: Ivan Turgenev and Britain. Gebonden, Berg Publishers 1995, van ƒ162,35 voor ƒ19,90. Roelants Nijmegen.

Gevarieerd boek over de innige relatie die Toergenjev (of Turguenief of zelfs Turguéneff zoals zijn naam destijds in het Engels werd gespeld) met Engeland onderhield: zijn veelvuldige bezoekjes aan Londen komen aan de orde, evenals de gesprekken over literatuur en paarden die hij voerde met George Eliot, zijn vaste pleisterplaats bij Tennyson, en zijn verblijf op het Isle of Wight waar hij de eerste opzet schreef van Vaders en zonen. Veel herdrukken van artikelen uit de negentiende eeuw.

Bij Roelants liggen nog meer boeken over Russische literatuur in de ramsj: Nikolai Gogol and the Baroque cultural heritage (ƒ17,50) van Gavriel Shapiro, en Russia's alternative prose (ƒ22,50) van Robert Porter, over de meest recente lichting (vanaf 1985) Russische schrijvers.

    • Henk Lagerwaard