Ramsj

Cees van der Pluijm: Schrijven van gedichten en verhalen. Paperpack, Teleac 1998, van ƒ39,90 voor ƒ15,–. Steven Sterk Utrecht.

`Dit boek zal u helpen uw literaire producten te verbeteren en daarmee uw plezier in het schrijven van gedichten en verhalen te vergroten,' aldus belooft de flaptekst van deze aardige Teleac-cursus. De beginnende literator wordt stevig aangepakt met een omvangrijk pakket leerstof en diverse `werkopdrachten', alles geïllustreerd aan de hand van gedichten en prozafragmenten uit de Nederlandse literatuur.

Ook bij Steven Sterk: Volmaakte schrijvers schrijven niet; over het scheppingsproces van literaire en andere teksten van Rudolf Geel. Diepgravender en meer essayistisch van aard dan de stoomcursus van Van der Pluijm, en dus een goede aanvulling op dat boek. Van ƒ26,– voor ƒ7,90.

    • Henk Lagerwaard