Potterhoekje

Prijs voor Potter

ALLE KINDEREN VAN 6 t/m 12 jaar in Nederland vonden Harry Potter en de Gevangene van Azkaban het mooiste boek van het afgelopen jaar. Daarom krijgt Jo Rowling de Hotze de Roos-prijs, een nieuwe Nederlandse prijs voor het populairste kinderboek, genoemd naar de schrijver van de populairste kinderboekenserie van Nederland, de Kameleon. 6- tot 9-jarigen vonden Hokus pokus... plas! van Carry Slee het leukste boek, die van 10 t/m 12 kozen Slee's boek Razend als de beste. Slee kreeg daarom beide Kinderjury-prijzen vorige week.

Radionacht over Potter

DE HELE NACHT volgende week zondag 24 juni, van 1 uur tot 6 uur gaat het radioprogramma (voor volwassenen) NachtLicht van de NCRV over Harry Potter. De Nederlandse vertalingen van Zwerkbal door de Eeuwen Heen en Fabeldieren, waar ze te vinden, Potters schoolboekjes, zullen daar ondermeer voor het eerst voorgelezen worden, door bekenden als Ivo Niehe, Robert ten Brink, Mathilde Santing en Jan Rot. Ook `gewone' (volwassen) Potterfans mogen meedoen. Zij kunnen tijdens de uitzending in de nacht hun favoriete Potter fragment doorbellen naar 0800-1121.