Portegies naar Meulenhoff

Annette Portegies (33) is benoemd tot directeur en uitgever van J.M. Meulenhoff. Dit meldt de Volkskrant. Bij Meulenhoff was niemand bereikbaar voor bevestiging van het bericht. Portegies is Neerlandica en op dit moment redacteur en waarnemend directeur van Prometheus/Bert Bakker. Portegies krijgt de leiding over de fondsen J.M. Meulenhoff voor literatuur en Arena voor `eigentijdse boeken', twee van de drie imprints van Uitgeverij Meulenhoff. Het derde fonds van Meulenhoff is Meulenhoff-*M, uitgever van sf, fantasy en misdaadboeken. Ook is Meulenhoff, onderdeel van PCM, uitgever van literair tijdschrift De Gids. Martijn David (39), nu redacteur van De Boekerij, gaat ook naar J.M. Meulenhoff. Een half jaar geleden stapte directeur Chantal d'Aulnis op, vorige week maakte redacteur Wil Hansen zijn vertrek bekend. Mai Spijkers, hoofd algemene boeken van PCM, kondigde vorige week in deze krant aan dat hij binnenkort een plan presenteert om de uitgeverij van `nieuw elan' te voorzien. Volgens Spijkers wordt de literaire reputatie van Meulenhoff niet genoeg uitgevent.