Mooiste zege Wessels

Tennisser Peter Wessels heeft gisteren de mooiste overwinning in zijn carrière behaald. In de achtste finales van Queen's in Londen versloeg de Nederlander de als eerste geplaatste Rus Marat Safin. Hij won in drie sets (4-6, 6-4 en 7-6).

Wanneer Wessels gras onder zijn voeten voelt, boekt hij zijn beste resultaten. Zo won hij vorig jaar zijn enige toernooi op het gras van het Amerikaanse Newport. Toch prefereert hij een `rustige' hardcourtbaan. ,,Op gras speel ik niet beter, maar de anderen minder. Met zo'n ondergrond krijg je vaak rare stuiterballen en blijkbaar kunnen veel spelers daar slecht mee omgaan'', zei Wessels gisteren.

Op de tennisbanen van Queen's speelt Wessels zijn beste tennis sinds maanden. Met zijn harde service en degelijke volleys hield hij Safin goed onder druk. Daarnaast maakte hij weinig fouten.

Wessels, nummer 102 van de wereldranglijst, ontmoet in de kwartfinale de Zuid-Afrikaan Ferreira, die korte metten maakte met Raemon Sluiter (6-3 en 6-3).