Kinder poëzie festival

JE REIST PER gedicht de wereld af tijdens het vijfde Poetry International Kinderfestival. Dat is een poëziemanifestatie in Rotterdam, voor kinderen van 8 tot 12 jaar, op zondag 17 en woensdag 20 juni. Muzikanten, toneelspelers en dichters laten gedichten horen die je naar de mooiste plekken meevoeren. De gedichten in dit festival gaan over reizen, en soms hebben de gedichten zelf een eind gereisd. Er zijn gedichten in de Nederlandse taal te horen, maar ook gedichten van verre, van beroemde dichters uit Turkije (zie hiernaast), Palestina, Duitsland en Engeland. Onderweg leer je nog zeemansliederen zingen, kun je luisteren naar verhalen over ontdekkingsreizigers, en als je je droomland niet vindt, kun je het zelf scheppen, in je eigen gedicht.

Informatie Poetry, tel 010 282 27 77; www.poetry.nl ; Ro theater, William Boothlaan 8, Rotterdam, beide middagen 14.30u. Reserveren 010 411 81 10