Topinkomens

Publicaties over de topinkomens van bestuurders hebben tot commotie geleid. (NRC Handelsblad, 6 juni).

Het is duidelijk dat de Nederlandse samenleving machteloos staat tegenover een groep mensen die de macht en het vermogen hebben goed voor elkaar en zichzelf te zorgen.

Mij steekt het dat een groep mensen in de gelegenheid is zich zo te verrijken.

Mij steekt het wanneer ik in de Volkskrant lees dat Buco, voorheen Koninklijke Ubbink N.V., het voormalige bedrijf van mijn vader, boven alles uitsteekt met een stijging van de beloning aan hun bestuurder van 330,6 procent, terwijl het bedrijf inmiddels de productiecapaciteit heeft verkocht en sinds kort zich bezighoudt met investeren.

Mijn vader was niet bang veel geld te verdienen maar mijn vader had daarbij een grote portie fatsoen. Daar zijn wij niet rijk van geworden, maar dat steekt pas wanneer ik om me heen zie wat nu gebeurt.

    • Machteld Ubbink