Selectie Films

The Goddess of 1967

Na Floating Life is The Godess of 1967 Clara Laws eerste echte Australische film, die in een Citroën DS (de godin uit de titel) een jonge man en een blind meisje binnenvoert in een visueel overweldigend en duister Australië. In meer dan theaters. In meer dan 8 theaters.

The House of Mirth

Terence Davies maakte van the House of Mirth een comfortabele en geromantiseerde adaptatie van Edith Whartons gelijknamige roman over het sociale verval van een trouwlustig New-Yorks meisje (gespeel d door Gillian Anderson uit The X-Files) dat niet aan de sociale codes van de society weet te voldoen. Amsterdam: Cinecenter, The Movies. Leiden: Kijkhuis Leiden. Nijmegen: Lux.

Memento

Virtuoos Hollywooddebuut van de jonge Engelse regisseur Christopher Nolan vertelt achterstevoren hoe een man die zijn kortetermijngeheugen kwijt is (Guy Pearce) tot een in de openingsscène gepleegde moord gekomen is. Mooie, maar kille film speelt met de conventies van het genre van de film noir en roept vragen op over wat identiteit is, als je jezelf niet eens kunt vertrouwen. In meer dan 13 theaters.

Together (Tillsammans)

Tweede film van de jonge Zweedse regisseur Lukas Moodysson (Fucking Åmål) is een scherpe, maar goedmoedige satire op de doorgeslagen politieke gekte in een `marksistische' commune in het Stockholm van de jaren zeventig. Zelfs Pippi Langkous wordt verwijderd als kapitalistiese literatuur. Alleen de kinderen zijn nog in staat tot verbazing. In meer dan 12 theaters.

En verder

Being John Malkovich Rotterdam: Lantaren/Venster. Schiedam: Filmhuis Schiedam; The Circle Amsterdam: Filmmuseum; Crouching Tiger, Hidden Dragon in meer dan 15 theaters; Le goût des autres Amersfoort: De Lieve Vrouw. Amsterdam: Kriterion. Heerlen: Filmhuis De Spiegel; Amsterdam: Cinecenter, The Movies. Leiden: Kijkhuis Leiden. Nijmegen: Lux; In the Mood for Love Amsterdam: The Movies. Delft: Filmhuis Lumen. Gouda: Filmhuis Gouda. Tilburg: Cinecitta; Simon Magus Maastricht: Lumière. Zaandam: De Fabriek; Snatch Amsterdam: The Movies; Sous le Sable in meer dan 12 theaters.