Grootste belegger HBG zwicht niet voor charme

Het charmeoffensief dat de HBG-top deze week uitvoert, heeft een slechte start. HBG bezoekt ,,zes à acht'' aandeelhouders, die met verzet dreigen tegen de voorgenomen fusie tussen HGB's baggerdochter HAM en Ballast Nedam Dredging. Een fusie met Boskalis lijkt hun beter.

T. Halbertsma van investeringsvehikel Wedge kreeg gisteren bezoek van HBG, maar is ,,nog steeds overtuigd dat een fusie met Boskalis een veel betere industriële logica biedt dan een nieuw bedrijf opzetten met Ballast.''

Wedge is met 8,64 procent van de aandelen HBG's grootste aandeelhouder. Halbertsma heeft contact met de andere aandeelhouders, en ,,iedereen die kan rekenen ziet dat dit niet de beste mogelijkheid is.'' HBG heeft tot grote teleurstelling van de aandeelhouders geen nieuwe cijfers verstrekt.

Halbertsma: ,,Bestuursvoorzitter Reigersman ziet in wat er aan de hand is. Zolang er geen contract getekend is, kan HBG nog terug.'' HBG en Ballast willen daarentegen verdere uitbreiding van het nieuwe bedrijf. Reigersman: ,,Ballast HAM Baggeren zou verder kunnen groeien, dit hoeft geen eindstation te zijn.''

BAGGEREN: pagina 14

    • Freek Staps