Zware eisen in paspoortaffaires

De aanklager in de valse-paspoortenaffaire heeft voor de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond tot nu toe zware straffen geëist: één miljard lire (1,14 miljoen gulden) voor de betrokken club, twee jaar schorsing voor de spelers. Maandag en gisteren zijn de zaken behandeld tegen spelers van AS Roma, Vicenza, AC Milan en Sampdoria. Tegen de bestuurders van de laatste club waren de eisen zwaarder. De komende dagen volgen spelers van Inter, Lazio en Udinese. Verwacht wordt dat de tuchtcommissie volgende week dinsdag of woensdag met een uitspraak komt. Tegen Sampdoria is een boete van ruim drie miljoen gulden geëist, plus langdurige schorsingen voor een aantal clubbestuurders. Zij zouden een actieve rol hebben gespeeld bij het vervalsen van de papieren van drie jonge Afrikaanse voetballers.